Varen op het Veerse Meer

Steeds vaker organiseert Challenge Team Sailing voor personeelsfeestjes, teamdagen, incentives, initiaties, klantendag of relatie-events zeiltochten naar of op het Veerse Meer. Waarom?
Omdat je er lekker kunt picknicken op een eilandje. Het is een compact vaargebied met grappige aanlegplaatsen en een aantal goede en gemoedelijke restaurants. Veere als sluitstuk op je dagje uit is succes verzekerd.

Hieronder enkele specs over dit vaargebied:
Het Veerse meer is een aantrekkelijke watersportplaats voor zeilers, sportvissers, en sportduikers. Rond het meer bevinden zich 3500 ligplaatsen voor plezierjachten.
Het Veerse meer ligt ten zuiden van het eiland Noord-Beveland, en ten noorden van Walcheren en Zuid-Beveland. In het westen is het van de Noordzee afgesloten door de Veerse Gatdam die in 1961 werd gesloten. In het oosten is het van de Oosterschelde afgesloten door de Zandkreekdam die op 3 mei 1960 werd voltooid.

Het Veerse Meer is 22 kilometer lang. De breedte varieert van 150 tot 1500 meter; de totale oeverlengte bedraagt 55 kilometer. De diepte varieert fors en bedraagt maximaal 25 meter, met een gemiddelde van 5 meter.

In het meer liggen 17 eilanden, waarvan 5 speciaal voor vogels. Ze kunnen er rusten, eten en broeden. Alleen al op het eilandje De Haringvreter komen elk jaar 40.000 smienten, nonnetjes, brilduikers en middelste zaagbekken uit Scandinavië en Noord-Rusland voorbij.

De overige 12 eilanden zijn toegankelijk voor bezoekers. Je vindt er speelweides en wandelbossen. Vergeet bij een bezoekje aan dit natuurgebied ook Veere niet, parel aan het Veerse Meer.

Challenge Team Sailing neemt u graag mee naar het Veerse meer voor een picknick op een eilandje en een bezoek aan Veere. Alles in het kader voor uw bedrijfsuitje, teamdag, klantendag, relatiedag, incentive of lekker dagje uit met de familie.